Aliuminio langai

Tie, kurie statosi namus, juos remontuoja ar renovuoja, nori ne tik kuo geresnio estetinio vaizdo, bet ir aukštos kokybės. Ši sąlyga galioja viskam. Langams irgi. „Megamas“ jau kurį laiką pastebi, kad ilgą laiką rinkoje karaliavę plastikiniai langai, pradeda rimtai konkuruoti su aliuminio langais. Veikiausiai, dėl aliuminio išvaizdos bei savybių. Aliuminis – trečias labiausiai paplitęs elementas žemės plutoje ir gausiausias metalas planetoje. Senais laikais aliuminis buvo vadinamas „stebuklingu metalu“ ir labai dažnai pasirenkamas bei pritaikomas statybose. Šiandien šis metalas itin pamėgtas ir plačiai naudojamas langų bei durų gamyboje.

Ar žinote kodėl?

Pirmiausia todėl, kad aliuminio langai – modernus, patvarus ir energiją taupantis sprendimas, kurį vis dažniau pasirenka klientai, ieškantys ir vertinantys kokybę. Be to, aliuminis, priešingai nei medis, plastikas ar kita medžiaga, iš kurios gaminami langų rėmai, yra labai lankstus, tad ypač tinkamas nestandartinių formų ir dydžių langų gamybai. O platus spalvų pasirinkimas užtikrina maksimalų langų derinimą tiek prie jūsų interjero, tiek prie eksterjero.

Ir ne veltui langai iš aliuminio profilio vis stipriau pelno vartotojų simpatijas – jei išties pasižymi vertingais pranašumais. Plačiau papasakoti apie jų privalumus, naudą ir pasirinkimo galimybes visuomet gali kvalifikuoti langų meistrai.

Aliuminio langai – vienas sprendimas, daugybė privalumų

  • Aliuminio langai – lengvumas ir puikus estetinis vaizdas
    Aliuminis yra labai lengvas metalas, kurio svoris yra tik apie 2,7 g/cm3. Kad būtų lengviau įsivaizduoti tai yra maždaug trečdalis plieno ar vario svorio. Tai vienas lengviausių komerciškai prieinamų metalų, todėl idealiai tinka langų ir durų rėmams. Šiems langams galima naudoti skirtingas spalvas ir įvairius dekoratyvinius elementus.
  • Aliuminio langai – itin lankstūs
    Aliuminis – labai plastiška ir lanksti medžiaga, iš kurios galima sukurti bet kokią lango formą (kvadratą, trikampį, trapeciją, apskritimą ar kt.). Kadangi aliuminis netrupa ir nelūžta, aliuminio rėmo profilius galima nesunkiai sulenkti ar prispausti į reikiamą formą be jokio pavojaus juos sulaužyti.
  • Aliuminio langai – norintiems matyti daugiau
    Itin lankstus, patvarus ir lengvas aliuminis – priežastis, dėl kurios tokio tipo langai gali būti didesni, nei mediniu ar plastikiniu rėmu. „Megamas“ jums gali pasiūlyti tiek ypač didelius nevarstomus iki 3600×2600 mm ir varstomus iki 1100×2400 langus, tiek itin mažus, nuo 410×410 mm varstomus ir 330×330 nevarstomus langus.
  • Aliuminio langai – lengvai pritaikomi prie įvairaus interjero ir eksterjero
    Labiausiai ši langų rūšis liaupsinama dėl to, kad bet kokiam gyvenamosios paskirties statiniui suteikia elegantišką, šiuolaikišką išvaizdą. Įsigyjant aliuminio langus galima rinktis iš plačios RAL spalvų paletės. Aliuminio profiliai gali būti anoduoti arba dažyti milteliniu būdu – to negalima daryti su mediniais ar plastikiniais langais, todėl tai laikoma išskirtine aliuminio savybe. Aliuminio konstrukcijų paviršius gali būti matinis, metalizuotas arba blizgus. Tad norintiems išskirtinio pastato dizaino – aliuminio langai yra idealus pasirinkimas. Aliuminio langus ir duris galima pritaikyti prie įvairių pastatų dizainų, nes šie langai ir durys yra įvairių formų bei modelių.
  • Aliuminio langai – itin patvarūs
    Labai tvirtas – aliuminio lydiniai naudojami langų ir durų rėmų gamybai, nes yra labai tvirti. Be to, kuo žemesnė temperatūra, tuo aliuminis tampa vis stipresnis ir patvaresnis. Tai reiškia, kad aliuminio langai, durys gali atlaikyti ekstremaliausias žiemos temperatūras. Ši medžiaga labai atspari ir besikeičiančioms oro sąlygoms: vėjui, sniegui ar ilgalaikei drėgmei.
  • Aliuminio langai – nedegūs
    Kilus gaisrui aliuminio langai nebus paveikūs ugniai, dūmams ir nesukels dar didesnio ugnies plitimo.
  • Aliuminio langai atsparūs korozijai
    Jei ieškote mažai priežiūros reikalaujančių langų – aliuminis yra geriausias sprendimas. Kai aliuminis sąveikauja su oru, ant medžiagos paviršiaus iš karto susidaro apsauginis aliuminio oksido sluoksnis, kuris itin atsparus korozijai, atšiauriems oro reiškiniams, net kenksmingoms cheminėms priemonėms. Skirtingai nei mediniai ar plastikiniai rėmai, aliuminio langų rėmai ilgainiui neišbrinksta, neskyla, nesutrūkinėja ir nesideformuoja. Specialistai gali pasiūlyti dar labiau sustiprinti langų apsaugą nuo korozijos – anoduoti arba nudažyti (dažniausiai milteliniu būdu) jų paviršių.
  • Aliuminio langai – lengvai prižiūrimi
    Tokie langai nepritraukia dulkių ir kitų nešvarumų, ilgainiui nepasidengia samanomis, pelėsiu ar grybeliu. Be to, šiuos langus lengva išvalyti, nereikia jokių specialių valymo ar apsaugos nuo neigiamų išorinių aplinkos veiksnių priemonių. Taip pat vertinama tai, jog aliuminio langai yra atsparūs deformacijoms ir mechaniniams pažeidimams, neblunka, negelsta ir nekeičia spalvos, todėl jei įsigysite aliuminio langus ir duris, jie daugybę metų nepraras savo puikios išvaizdos ir funkcionalumo.Vertinama tai, jog aliuminio langai gali užtikrinti aukštą energijos vartojimo efektyvumą ir sandarumą, kuris sukuria didesnį komfortą patalpoje ir netgi leidžia sutaupyti (žiemos sezono metu išeikvojama mažiau šilumos). Kad langai garantuotų kuo aukštesnį energijos vartojimo efektyvumą, turi būti naudojami tinkami aliuminio profiliai ir stiklo paketai – „Megamas“ gali tai pasiūlyti pagal kiekvieno individualius poreikius. Tie, kurie jau ne vienerius metus naudoja aliuminius langus ir duris džiaugiasi, kad šios rūšies langų rėmai yra plonesni, nei kitos rūšies langų, todėl galima stiklinti didesnį langų plotą ir džiaugtis šviesesniais namais, įsileisti į juos daugiau dienos šviesos.

    Stiklo paketai aliuminio langams

    Į paruoštus aliuminio rėmus montuojamo 24-60 mm storio dviejų, trijų arba keturių stiklų stiklo paketai. Siekiant maksimaliai padidinti šilumos izoliaciją, ant stiklų paketų perimetro naudojami specialūs rėmeliai, pagaminti ne iš aliuminio. Populiariausi „Megamas“ stiklų paketai:

    • Kontroliuojantys saulės energiją
    • Savaime nusiplaunantys
    • Tamsinti stiklo paketai
    • Izoliuojantys garsą
    • Ugniai atsparūs
    • Smūgiams atsparūs stiklų paketai
    • Stiklo paketai su dekoratyviais stiklais

Aliuminio langų gamyba – iš patikimų ir aukštos kokybės medžiagų

„Megamas“ aliuminio langų gamybai naudojami specialūs profiliai, turintys kamerinę konstrukciją, užpildytą naujausios kartos termoizoliacinėmis medžiagomis. Kelių kamerų aliuminio profiliai leidžia pasiekti itin gerus U vertės parametrus, t. y. šilumos perdavimą, tad tokio tipo langai puikiai tiks tiek pramoniniams, tiek gyvenamiesiems aukščiausios energinės klasės pastatams. Be to, iš aukštos kokybės medžiagų gaminame ne tik nevarstomus ir atidaromus į šoną, atverčiamus langus, bet ir sulankstomus, suveriamus, nustumiamus, ištraukiamamus-nustumiamus.

Daugybės atliktų bandymų ir testavimų, kurių metu buvo vertinamos šių langų ir jų profilių savybės, rezultatai buvo aukštesni už vidutinius. Tai reiškia tik vieną – aukščiausios kokybės standartus atitinkantys aliumino langai yra protingas ir vertingas pasirinkimas, sukuriantis jaukumą ir komfortą namuose ar bet kokioje kitos paskirties patalpoje.

Tad išsirinkite sau tinkamus aliuminio langus ar duris, o „Megamas“ komanda padarys viską, kad jie atitiktų aukščiausios kokybės standartus ir suteiktų maksimalią galimą naudą jums ir jūsų namams.

Naudinga informacija


Aliuminiai langai – ekologiškas pasirinkimas
Pasirinkę aliuminius langus ar duris, ne tik galėsite džiaugtis aukšta kokybe, puikiomis langų ir durų savybėmis, funkcionalumu, bet ir būsite pasirinkę vieną iš ekologiškiausių variantų. Aliuminis – tai medžiaga, kurią galima 100 procentų perdirbti, o perdirbto aliuminio kokybė išlieka tokia pati kaip ir gryno aliuminio.

Tai reiškia, kad jis gali būti perdirbamas nuolatos. Europoje atlikti tyrimai atskleidė, kad beveik 75 procentai visų kada nors pagamintų aliuminio langų konstrukcijų yra tebenaudojamos ir šiandien. Manoma, kad būtent dėl šios savybės aliuminio paklausa pasaulyje nuolat auga.

Domina kaina?

Susisiekite

Susisiekite